PuriteinenPodcast

Puriteinen houden ons een spiegel voor

Episode Summary

In deze zesde aflevering blikken luisteraars van de PuriteinenPodcast bij een aantal puriteinen in het hart. Dit heeft de uitwerking van een spiegel. Wat heeft de traditie van het Amerikaanse puritanisme christenen vandaag te zeggen? Dit als opmaat naar seizoen 2 van de PuriteinenPodcast.

Episode Notes

In de vorige vijf afleveringen van de PuriteinenPodcast reisden Albert-Jan Regterschot en Steven Middelkoop met de puriteinen naar Amerika. Samen met de luisteraars maakten zij kennis met de PilgrimFathers. In de verte lonkte het het lichtende perspectief van de ‘Stad op een berg’. Onderweg leerden de luisteraars diverse beeldbepalende figuren uit de pionierstijd van het Amerikaanse puritanisme kennen. 

 

In deze zesde aflevering wordt de balans opgemaakt. Daarbij hebben deze puriteinen de uitwerking van een spiegel. Dit gebeurt onder andere met behulp van autobiografische getuigenissen van puriteinen. Waarbij Regterschot en Middelkoop lijnen trekken naar vandaag. 

 

Dit is de laatste uitzending uit het eerste seizoen van de PuriteinenPodcast. In het tweede seizoen reizen Albert-Jan Regterschot en Steven Middelkoop met de puriteinen door Europa. Daarbij laten zien hoe de puriteinen van invloed waren op het protestantisme in Duitsland, Engeland, Nederland, Schotland en Zwitserland. Ook komen een aantal theologische en kerkhistorische thema’s aan de orde, waarbij boeiende gasten verbindingen leggen met vragen die vandaag springlevend zijn.